Begin en eind van de schooldag

Begin van de schooldag:

Ons schoolgebouw heeft drie ingangen. Om overzicht te houden gelden de volgende regels:

1. Kinderen en ouders van de groepen 1 t/m 5 komen naar binnen door de deur op het schoolplein aan de kant van het fietspad.
2. Kinderen en ouders van groep 6 t/m 8 komen binnen via de deur op het schoolplein aan de straatkant.
3. De (voor)deur bij het parkeerplaatsje is geen ingang voor dagelijks gebruik van onze leerlingen en ouders.
4. Peuters en ouders van de peuterspeelzaal ( met afwijkende tijden) kunnen wel gebruik maken van de voordeur.

Eind van de schooldag:

Alle ouders wachten op het schoolplein tot de kinderen naar buiten komen. Ga zo ver mogelijk bij de ramen vandaan staan, zodat de kinderen nog ongestoord kunnen werken. Niemand loopt door de aula om binnen op zijn of haar kind te wachten.

Inlooptijd:

10 minuten voordat de school ’s morgens begint, mogen de kinderen naar binnen.
De inlooptijd is ’s middags 5 minuten. De ouder neemt in de gang afscheid van het kind.
Wij zien graag Kiss & Goodbye, doet u dit a.u.b. ook!

De leerkracht staat bij de deur van de klas en begroet elk kind op een manier die passend is bij de leeftijd.
De kinderen pakken een boek en gaan lezen, zo kan de (mid)dag rustig starten.
Ouders kunnen een korte boodschap doorgeven aan de leerkracht.
Als gevolg van de inloop zijn de leerkrachten vóór schooltijd niet op het schoolplein, het is daarom ook niet de bedoeling dat kinderen vóór schooltijd op het schoolplein blijven, omdat daar geen toezicht is.
Wees op tijd op school, het is storend wanneer er nog kinderen binnenkomen als de les al begonnen is.